20200501_090405.jpg

MINDFULNESS OG TERAPI I NATUREN

Skovbadning eller mindfulness i naturen vinder frem i disse år. Det er der en god grund til. Skoven har en fantastisk indvirkning på vores velvære og stressniveau. Det er en meget effektiv modpol til vores hverdag, som ofte er præget af gøren og præstation. Naturen støtter det bare at være, at sanse og nyde. I naturen får man rigtig meget givet. Det er nemmere at genfinde denne væren i naturen, da naturen virker beroligende på os.

Der er meget forskning der gennem tiden har påvist, at ophold i naturen gør en forskel i forhold til både krop og psyke. Det gælder bl.a i forhold til stressniveau, koncentrationsevne, tankemylder, blodtryk og humør.

En af teorierne bag er, at naturen giver os et rum, hvor der sker nok til, at hjernen bliver stimuleret, men ikke for meget til at den keder sig og bliver rastløs. Det er derfor et nemt sted at øve sig i at finde ro og kontakt indad. Denne oplevelse af væren man får med sig derfra kan så bruges i løbet af dagen, selvom naturen måske ikke er lige udenfor vinduet hele tiden.


Mindfulness i skoven har fokus på fordybele og sansning.

Jeg guider en gåtur på omkring 2-4 km. Primært i stilhed og i roligt tempo med forskellige øvelser undervejs. Det kan være mindfulness, sanseøvelser eller øvelser med udspring i forskellig symbolik. Øvelserne har til formål at styrke det, som skoven kan give dig og udnytte rummet med den skærpede kontakt indad, så det, du kommer i kontakt med her, bliver nemmere også at finde kontakt med udenfor skoven. Det er øvelser, som du kan tage med dig på fremtidige ture i skoven. De virker stressreducerende og kan øge din evne til at mærke dig selv og rumme det, der sker både inden i dig og omkring dig.

Jeg arrangerer løbende ture ud i naturen i området omkring Brejning og Vejle. Du kan holde øje her på siden eller via min facebookside.

Mindfulness i naturen kan også bookes individuelt eller i grupper på minimum 5. Fx en gruppe kollegaer, en polterabend eller et særligt indslag til en fødselsdag. Kontakt mig ved interesse.

Prisen ligger fra 150 kr pr deltager afhængig af varigheden og gruppens størrelse.

 
3O9A2782.jpg
20200504_113409.jpg
20200501_090405.jpg
20200504_113522.jpg
20200504_090926.jpg