top of page

tors. 24. jun.

|

Kærvej 5

Udesidning - En aften - eller en nat i naturen

En spændende mulighed for at prøve den ældgamle tradition - udesidning. En aften eller hel nat i naturen fra solnedgang til solopgang. Helt trygt hver for sig, men med en gruppe omkring dig og med en skøn forening mellem stærke gamle traditioner, fagligt velfunderet psykologi og mindfulness.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
Udesidning - En aften - eller en nat i naturen
Udesidning - En aften - eller en nat i naturen

Tid og sted

24. jun. 2021, 19.00 – 25. jun. 2021, 19.00

Kærvej 5, Kærvej 5, 6040 Egtved, Denmark

Om eventet

Vil du prøve, hvordan det er at sidde i skoven i aften- og nattemørket. I ro og med blikket rettet indad. Intet at skulle, intet at skulle præstere, intet bestemt at skulle nå. Bare dig og skoven -og mørket som den fineste hule.

Denne aften kan du prøve dette både som en mini-udesidning, hvor du pakker sammen ved 23.30-tiden, og som en fuld nat, hvor du pakker sammen i solopgangen.

Men hvorfor nu sætte sig derud i første omgang?

Ofte går vi mere og mere til hjernen for at finde en løsning eller søger febrilsk råd hos andre; venner, fagfolk, google, familie... Det er dog ofte med endnu mere forvirring og frustration til følge. 

Engang for generationer siden var det i de her situationer helt normalt, at man i stedet vendte sig mod naturen... mod stilheden og symbolerne i naturen. Dengang vidste man, at de svar, der er rigtige for mig, ligger inde i mig. Ingen andre kan vide, hvad der er rigtigt for mig at gøre. Kun mig. Min hjerne kan ikke engang altid vide det. Den kan kun snakke ud fra erfaringer og ofte ud fra tryghed vrs frygt. Den hepper på det trygge og det velkendte. På det, den har lært, at andre bliver mest glade for, eller beroliget af, at jeg gør.  

Den gamle tradition går meget enkelt ud på at opholde sig i skoven fra solnedgang til solopgang. Siddende eller liggende, vågen så vidt det er muligt. I natteskoven er der en ro, der giver helt nye muligheder. Samtidig er der mere ro fra hjernen, når vi er trætte. Det giver kroppen, sanserne og intuitionen frit spil til at se alle de andre vinkler og veje. Til at mærke dybere ind efter svar og input, som vi overhører, når hverdagen kører. 

Vi får tid til at se nærmere på de oplevelser og muligheder, som hjernen ellers afviser for at blive i den tryghed, den kender. Det rationelle overfor det intuitive.

På dette retræte får du mulighed for at prøve det i helt trygge omgivelser og med støtte og sparringsmulighed med psykolog, mindfulnessinstruktør og naturterapeut Sheila Naja Kragelund og sygeplejerske, skovhave- og naturengel samt naturterapeut Ulla Nørgaard Karmann. Hun ejer den smukke lille private skov, som vi benytter til natten.

Datoen er sat efter den ekstra kraftfulde energi omkring fuldmåne og sommersolhverv.   

Program: 

Ankomst kl 19 til friskplukket urte te ved bålet. Præsentation af os om bålet, og af traditionen med udesidning og skovens sprog. Herefter rundvisning i den private skov. Undervejs indlægges en øvelse, der støtter dig i at komme ned i gear og styrker din kontakt med dig og naturen omkring dig. Vi slutter af med lidt alenetid, hvor I hver især finder jeres sted i skoven og gør siddepladsen klar. Vi guider gerne med dette.

Hvis du har brug for det i forhold til at føle dig tryg, så kan Ulla eller Sheila Naja sætte sig et sted i umiddelbar nærhed. 

Kl. ca. 21.00 samles vi igen ved bålet. Måske trænger du til en kop varmt eller koldt og en lille snack, mens vi forbereder det sidste til natten ved at formulerer et fokuspunkt til udesidningen. Vi støtter dig i dette, hvis du ønsker. Om din snak med skoven er fra dig til dig eller noget, du ønsker at dele med gruppen er naturligvis helt op til dig.

Herefter går vi i skoven og finder vores pladser. Herfra er det blot at lade sig synke med ind i den fantastiske hulestemning og ro, som skabes, når mørket falder på. Har du lyst så prøv at hold dig vågen og ellers så oplev det, der er muligt og put dig, hvis søvnen trænger sig på. Natteskoven giver svarene ind i din stilhed. Som en stille hvisken, som en lille eller større oplevelse fyldt med symbolik, fra din egen intuition, der har fri mulighed for at komme til orde herude.  

Alt efter om du mest er til mini-udgaven eller den fulde udgave, så kommer vi enten og henter dig ved 23.30-tiden eller ved solopgang.

Vi sætter os ved bålet og vender aftenen eller nattens oplevelser, hvis du ønsker. Om morgenen er der mulighed for en kop te eller kaffe samt en bid brød. Vi afrunder med en trommemeditation og ønsker hinanden en skøn dag. 

Praktisk: 

Det foregår i Ulla Karmann Nørdgaards smukke private skov med både store gamle træer, granner så høje som himlen, frodig eng og rislende vand. Der er helt uforstyrret fra omverdenen. Kærvej 5 i Ågård nær Vejle.

TIlmelding via SMS (49402585) eller mail (naturligvaeren@gmail.com)   

Pris: 

Fuld udesining: Earlybird ved tilmelding senest 1.juni -spar 100,- Kun 550,- Efter d.1.juni er prisen 650,- 

Mini-udesidning: Earlybird ved tilmelding senest 1. juni 400,- Efter 1.juni stiger prisen til 500,-

Pengene overføres via mobilepay til 734915 i forbindelse med tilmelding. Prisen er inklusiv let forplejning og mulighed for sparring og støtte undervejs -også i nattetimerne hvis du skulle få brug for dette. Der kan max være 10 deltagere. 

Du skal bare medbringe dig selv, praktisk fodtøj, tøj der dækker arme og ben, evt. regntøj eller regnslag, underlag og sovepose.  I tilfælde af udsigt til kraftig regn, storm eller tordenvejr flytter vi udesidningen til en ny dato. Kan du ikke der, så får du dine penge retur. Du kan springe fra indtil 14 dage før uden videre grund og få dine penge retur. Er vi tættere på end der, kan du give din plads til en anden eller flytte til en anden dato.  

Hvis vi grundet corona ikke kan gennemføre, får du naturligvis også dine penge retur. 

Glæder os til at dele det med dig.

Del dette event

Event Info: Events
bottom of page