top of page

fre. 31. jul.

|

Kærvej 5

En nat i naturen - Styrk kontakten til dig

En spændende mulighed for at prøve den ældgamle tradition - udesidning. En nat i naturen fra solnedgang til solopgang. Helt trygt hver for sig, men med en gruppe omkring dig og med en skøn forening mellem shamanisme, psykolog og mindfulness.

Man kan ikke længere tilmelde sig
Se andre begivenheder
En nat i naturen - Styrk kontakten til dig
En nat i naturen - Styrk kontakten til dig

Tid og sted

31. jul. 2020, 16.00 – 01. aug. 2020, 07.00

Kærvej 5, Kærvej 5, 6040 Egtved, Denmark

Om eventet

Når det hele kører for hurtigt...   

Når hjernen prøver at regne det ud, men trækker i flere retninger...   

Når vi bliver febrilske efter at finde en løsning og begynder at søge råd alle mulige steder og får modstridende feedback....  

Når vi er aller mest frustrerede, i afmagt eller kede af det..  

Når vi skal prøve at finde næste skridt på vores rejse...  

Ofte går vi mere og mere til hjernen for at finde en løsning eller mere og mere ind i at søge råd.. Hos venner, fagfolk, google, familie... Det er dog ofte med endnu mere forvirring og frustration til følge. 

Engang for længe siden var det i de her situationer helt normalt, at man i stedet vendte sig mod naturen... mod stilheden og symbolerne i naturen. Dengang havde man nemlig styr på, at svarene, der er rigtige for mig, ligger inde i mig. Ingen andre kan vide, hvad der er rigtigt for mig at gøre. Kun mig. Min hjerne kan ikke altid vide det. Den kan kun snakke ud fra erfaringer og ofte ud fra frygt. Den hepper på det trygge og det velkendte. På det, den har lært, at andre bliver mest glade for, eller beroliget af, at jeg gør.  

Nu får du muligheden for at prøve noget andet. At afprøve den ældgamle tradition; Udesidning. 

Det går meget enkelt ud på at opholde sig i skoven fra solnedgang til solopgang. Siddene eller liggende, vågen så vidt det er muligt. I natteskoven er der nemlig en ro, der giver helt nye muligheder. Samtidig er der mere ro fra hjernen, når vi er trætte. Det giver kroppen, sanserne og intuitionen mere frit spil til at se alle de andre vinkler og veje. Se de oplevelser og muligheder, som hjernen ellers afviser for at blive i den tryghed, den kender. Det rationelle overfor det mere inuitive. Indersiden i skovens sprog. 

Man formulerer et spørgsmål eller et ønske og stiller det til skoven ved ankomst. Oplevelsen i løbet af natten former sig og inspirerer ift dette. 

På dette retræte får du mulighed for at prøve det i helt trygge omgivelser og med støtte og sparringsmulighed med psykolog, mindfulnessinstruktør og naturterapeut Sheila Naja Kragelund og sygeplejerske, skovhave- og naturengel samt naturterapeut Ulla  Nørgaard Karmann. Hun ejer den smukke lille private skov, som vi benytter til natten.   

Program: 

Ankomst kl 16 til te og snack ved bålet. VI præsenterer os for kort for hinanden, og Sheila fortæller lidt omkring udesidning som tradition og skovens fine sprog. Vi lytter til hinandens ønsker og forventninger (og måske bekymringer) efterfulgt af en rundvisning i den private skov og skovhave. Måske du allerede her mærker dig draget til et bestemt område af skoven, hvor du får lyst til at tilbringe natten -vågen, blundende eller i skøn søvn.  

Kl. ca 17-18.30 arbejder vi med at komme ned i gear. Sheila Naja guider forskellige øvelser fra mindfulness, naturterapi og shamanismen, der styrker det, som skoven og naturen allerede kan. Du bliver blidt ført ind i en ro og en indadvendthed og i tættere kontakt med din spørgsmål eller ønske, du tager med dig i skoven om natten.  

Kl. ca 18.30 spiser vi aftensmad sammen ved bålet i stilhed. Ulla, som ejer det skønne sted, har tilberedt en lækker og sansende suppe over bålet med urter fra skovhaven, mens vi andre har været i skoven. Hertil er der mulighed for lidt brød og pesto. Maden er vegansk, hvis man ønsker.   Når alle har nydt deres mad og fordøjet lidt, så går vi igen en runde i skoven. Her får du mulighed for at finde det sted, hvor du ønsker at tilbringe natten. Her kan du rulle dit underlag ud, hænge hængekøjeteltet op og evt. sætte myggenet og tarp op, Vi hjælper gerne med dette, Har du brug for det i forhold til trygheden, så kan Ulla eller jeg sætte os et sted i umiddelbar nærhed. Udesidning behøves ikke at involvere en ilddåb ud i, at mødet med angsten er vejen til tryghed for at være en magisk og udviklende oplevelse. Der er plads til dig uanset, om det er første eller 10. gang, du prøver at tilbringe natten vågen i skoven. Uanset om du er fuldstændig tryg ved tanken, eller har brug for at tage det i de skridt, der er rigtige for dig. 

Kl.21 mødes vi igen ved bålet til en kob te lavet af friske urter fra haven. Måske der bliver mulighed for, at du selv vælger dine urter til din te ud fra Ullas kyndige og inspirerende vejledning. Vi samler tankerne og gør klar til udesidning. Har du lyst kan du dele dit spørgsmål eller ønske til natteskoven med gruppen. Der er også mulighed for, at vi kan støtte dig i at få det formuleret klart, hvis du har brug for det.  

Ved solnedgang er det tid til at gå i skoven og indtage sin plads med sovepose og evt. ekstra uldtæppe og pude. Herfra er det blot at lade sig synke med ind i den fantastiske hulestemning og ro, som skabes,når mørket falder på. Har du lyst så prøv at hold dig vågen og ellers så oplev det, der er muligt og put dig, hivis søvnen trænger sig på. Natteskoven giver svarene ind i din stilhed. Som en stille hvisken, som en lille eller større oplevelse fyldt med symbolik, fra din egen intuition, der har fri mulighed for at komme til orde herude.  

Udesidningen slutter lige efter solopgang. Her pakker du stille og roligt sammen, takker skoven og stedet og stille og roligt mødes vi alle omkring bålet til lidt morgente eller -kaffe og en bid brød. Vi deler og kigger på nattens oplevelser i det omfang, du ønsker det og afrunder herefter seancen med en trommehealing og et ønske fra hjertet om en god dag til alle.  

Husk efterfølgende at drikke masser af vand og sørg for, at du dagen efter har mulighed for søvn og hvile.  

Praktisk: 

Det foregår i Ulla Karmann Nørdgaards smukke private skov med både store gamle træer, granner så høje som himlen, frodig eng og rislende vand. Der er helt uforstyrret fra omverdenen. Kærvej 5 i Ågård nær Vejle.

TIlmelding via SMS (49402585) eller mail (naturligvaeren@gmail.com)   Pris: Earlybird ved tilmelding senest 15. juli -spar 250,- Kun 950,- Efter d.15. juli er prisen 1200,- Pengene overføres via mobilepay til 734915 i forbindelse med tilmelding. Prisen er inklusiv forplejning og mulighed for sparring og støtte undervejs. 

Du skal bare medbringe dig selv, praktisk fodtøj, tøj der dækker arme og ben, evt. regntøj eller regnslag, underlag og sovepose.  I tilfælde af udsigt til kraftig regn, storm eller tordenvejr flytter vi retrætet til en ny dato. Kan du ikke der, så får du dine penge retur. Du kan springe fra indtil 14 dage før uden videre grund og få dine penge retur. Er vi tættere på end der, kan du give din plads til en anden eller flytte til en anden dato.  

Glæder os til at dele det med dig.

Del dette event

Event Info: Events
bottom of page