top of page

Der smuttede så 9 måneder!

Og nej ikke 9 måneder som i gravid.. Bare som i.. "nye skriv og indlæg hver uge..." (eller hvert år...!) Sikke en periode siden jeg sidst skrev; fyldt med restriktioner, forandringer, hjemmeskole, børnene afsted igen, lempelse, forår med vejrmæssige forsinkelser og så endelig ferietid..


Tid til at skrive igen.. Om at prøve at lande i en hverdag igen, hvor alle skal ud ad døren i hver sin retning igen.. Hvor vi krammer og mødes en masse mennesker.. Børnene kan komme til svømning igen, og jeg kunne reelt godt få gang i en masse events igen.. MEN jeg skal lige følge med. Jeg skal lige puste ud og give mig tid til at lande.


Kender du det lige nu?


At selvom det er en kæmpe lettelse, at mærke hverdagen og samfundet summe igen, så er det også lidt hektisk? Trangen til putte i hulen kombineret med trangen til at komme ud og danse og opleve?


Jeg mærker virkelig begge dele. Jeg har en popkorn-hjerne, der elsker at få ideer, søsætte og skabe. Kæmpe ja-hat til at komme ud og få hele livet med! Samtidig har jeg også en stærk sensitivitet og en hjerne, der selv har oplevet stress og fået et par hjernerystelser gennem tiden; altså... sanse og hjerne vil reelt gerne leve livet langsomt.. Med god tid og gode pauser. Især når der er omstilling i luften.


Der har været virkelig mange omstillinger de sidste år. De har været krævende og ofte helt nye situationer. Vi har haft børnene i skole hjemmefra, ægtefælden siddende og arbejde ved siden af, børnene hjemme hele eftermiddagen også, vi har sprittet af, haft mundbind på og haft en masse tid alene eller sammen med de aller nærmeste.


Hvis du er er ekstrovert og samler energi sammen ved at se andre mennesker, så har du især været udfordret. Måske din energi er flad ovenpå, og langsomt lige bygges op igen. Husk at prioriter at komme ud -find de fede oplevelser eller bare sæt dig på en cafe og nyd lidt people-watching med en skøn summen af liv omkring dig.


Hvis du er introvert, har det været en anelse nemmere. Her er udfordringen nærmere, at komme ud igen og holde balancen i det. Ikke for meget, ikke for lidt. Suge til sig og fordøje. Giv dig tid til at lande og omstille dig.


Hvis du, som jeg, er ekstrovert, men sensitiv, så er det tilbage i den virkelig spændende balancegang med at komme ud, have gang i hverdagen, få energi, men huske at pauser og alenetid er afgørende, for at energien ikke ryger lige så hurtigt, som du fik den.


Jeg har ikke haft meget gang i min hjemmeside eller i events pga. corona og restriktioner. Klinikken og det individuelle har hele tiden været igang heldigvis. Nu skal jeg lige puste ud og omstille mig, så kommer jeg stille og roligt til events og gruppeforløb igen -og lidt flere ord herinde ;)


Pas rigtig god på dig derude i denne omstillingstid. Vi kender denne hverdag fra før, ja, men giv dig tid. Det er stadig nyt. Du er et nyt sted, måske med nye indsigter og værdierne afpudset. Uanset kan det føles som et helle, man endelig er nået hen til. Er du nået til helle, så husk at give dig pladsen til at reagere og fordøje på alt det vanvittige, vi har oplevet det sidste halvandet år <3


Du kan...

Give dig 5 minutter 2-3 gange om dagen til bare at sidde.. lade tankerne flyve..

Tage en langsom gåtur i skoven

Prioritere tid offline, så hjernen kan slappe af, og du kan mærke dig selv

Prioritere tid med en god veninde, helt stille og roligt

Huske, hvad du savnede mest, mens alt var lukket ned og forkæle dig selv med dette

Nyde en kop te under et tæppe.. bare fordi...

Trække vejret bevidst dybt og langsomt 5 åndedrag -puste ud med "sugerørmund"


Pas godt på dig <340 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page