top of page

10 veje til at koble af efter en hård uge

Opdateret: 26. jun. 2020

Du kender det helt sikkert, selvom den hverdag for mange ligger et stykke væk for tiden. For andre har det været billedet hele vejen gennem denne skøre tid. Uanset er hverdagen så småt på vej tilbage efterhånden som mere og mere lukker op igen.


Hverdagen er nemt præget af lange lister af ting, der skal nåes. Ud af døren til tiden (kom nu unger, jeg sagde tøj på!!), aflevering af børn, møde på arbejde, smalltalke med kollegaerne, løse de almindelige opgaver, brændslukke alt det andet, omstille sig til nyt, klare de sidste løse ender og så hjemad igen (spiste jeg egentlig min frokost?), gennem trafikken med alle de andre, hente børnene, hjem til ulvetime, afsted til fritids xxx.., aftensmad, puttetid, pligter og zzzz.... forfra igen..


Vores tempo, når vi lander i weekenden kan ikke så mærkeligt være præget af højt tempo indeni, men også stor træthed. Det høje tempo indeni kan få os til at blive rastløse, og få hjernen til at komme med rigtig mange forslag til, hvad vi skal ordne, klare, gøre og nå i weekenden! Slækker vi på hjernens mange forslag oplever vi rastløshed. Kroppens nødråb, når tempoet skrues ned. Et nødråb der desværre ikke har meget at gøre med, at det ikke ville være rigtig rigtig sundt for os at få en pause lige nu og kærligt guide det indre høje tempo ned i gear igen og lige puste ud og restituere.


Vejen fra højt indre tempo til lavt tempo går gennem rastløsheden.. Det er en lille trold, der følger os lidt på vej, fortælle, at du skifter tempo nu, og drejer af efterhånden, som der kommer ro på. Når den er drejet af, så får du roen for dig selv og kan restituere og nyde.


Her kommer 10 bud på, hvordan du kan koble af:

1 - Giv dig selv 2 minutter i bilen, inden du henter børnene, eller når du holder hjemme hos dig.

2 - Start med lige at sætte dig på gulvet i 2 minutter, uden at skulle være aktiv. Uden at skulle noget som helst med mening.

3 - Gør det til en vane lige at sætte dig med en kop the eller andet lækkert fredag eftermiddag.

4 - Gå en tur i langsomt tempo og gerne med noget grønt omkring dig

5 - Hold ind til siden på vej hjem - bare 2 minutter - et sted med grønne omgivelser og ro

6 - Hold fredag eftermiddag skræmfri for hele familien måske rundet af med familiefilm

7 - Lad aftensmaden fredag være dejlig nem

8 - Sæt et stykke musik på, som du elsker og bare lyt

9 - Stil dig ret op og ned, ret rykken, sænk skuldrene, læn dig en smule tilbage (uden at miste balancen!), følg 3 vejrtrækninger.

10 -Tag et dejligt varmt, velduftende og langt bad fredag eftermiddag, hop i hyggetøjet og du er klar til weekend


Ønsker dig en rigtig dejligt weekend

❤ Hvis du har brug for hjælp ❤

En guidet pause lige ved hånden til brug hvor som helst og når som helst. Minipausen er en æske med 50 guidede små pusterum 👉 https://www.xn--naturligvren-fdb.dk/minipausen

53 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page